مديرکل امور سياسي و امنيت بينالملل وزارت امور خارجه با اشاره به عدم پايبندي آمريکا به برجام، گفت: ما هم ابزار بسياري در دست داريم که در صورت خلف وعده از سوي طرف ديگر مذاکره درباره برجام، ضربه سنگيني به دشمن وارد کنيم.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حميد بعيدينژاد عصر امروز در شوراي اداري استان همدان با بيان اينکه استان همدان در حال حرکت به جلو است و اقدامات درخشاني در آن رخ داده، اظهار کرد: از زماني که مذاکرات هستهاي آغاز شد و ساعات زيادي را بر روي مذاکرات صرف کرديم، کشورهاي 1+5 به چه ميزان از عظمت و فرهنگ ايران متأثر بوده و از آن ياد ميکردند.
وي با اشاره به اينکه افتخار داشتيم به نمايندگي از ملت بزرگ ايران در اين مذاکرات حضور داشته باشيم، ادامه داد: انتقاد امر مذمومي نيست و بايد با همفکري اين انتقادات را پاسخ دهيم.
مديرکل امور سياسي و امنيت بينالملل وزارت امور خارجه با بيان اينکه با پشتيباني کشور در بخشهاي مختلف بود که در مذاکرات موفق شديم، تصريح کرد: اگر کشور ما در حوزههاي مختلف اقتدار نداشت، مذاکرات راهي ديگر را در پيش ميگرفت.
بعيدينژاد با اشاره به اينکه بايد به پيشينه مذاکرات دقت کنيم تا اهميت اين دستاورد بزرگ را درک کنيم، اضافه کرد: اگر در حوزه نظامي، توان موشکي و اقتصادي قدرتمند نبوديم و مردم در صحنه حضور نداشته و مسئولان با رأي مردم انتخاب نشده بودند، نميتوانستيم به مذاکرات بپردازيم.
وي با بيان اينکه ملت ايران با پايداري خود کشورهاي بزرگ دنيا را وادار کرد تا مواضع خود را تغيير دهند، خاطرنشان کرد: برخي از رسانهها پيشينه اين مذاکرات و مواضع قبلي کشورهاي غربي را ناديده ميگيرند و تنها به بيان برخي از مسائل و انتقادات ميپردازند.
مديرکل امور سياسي و امنيت بينالملل وزارت امور خارجه با اشاره به اينکه براي حقوق هستهاي ايران وارد مذاکره شديم، تشريح کرد: البته از روز اول به دنبال لغو تحريمها بوديم و اعلام کرديم که اگر تحريمها را برندارند، مذاکره نخواهيم کرد.
وي با بيان اينکه اگر از نظر اقتصادي به تحريمها بنگريم، در خواهيم يافت که متضرر شديم، اظهار کرد: ايران به تنهايي گشايش اقتصادي را دنبال نميکرد، بلکه به دنبال دستاوردهاي بيشتر و احقاق حقوق ملت بود.
* انرژي هستهاي فروشي نيست/ ما صرفاً به دنبال مسائل اقتصادي نبوديم
مديرکل امور سياسي و امنيت بينالملل وزارت امور خارجه با اشاره به اينکه بعد از سال 84، ايران اعلام کرد که از مذاکرات نتيجه نگرفته و به تعليق غنيسازي پايان خواهد داد، يادآور شد: در سال 82 مذاکرات با سه کشور اروپايي آغاز شده بود که بعد از دو سال به نتيجه نرسيد، چراکه مذاکرهکنندگان در آن زمان به دنبال صرفنظر کردن ايران از غنيسازي بودند که هرگز مورد قبول ما نبود.
وي با تأکيد بر اينکه تفاهمنامه نخستين دور مذاکرات را سفراي انگليس، آلمان و فرانسه براي ما آوردند، خاطرنشان کرد: در آن تفاهمنامه جملهاي آوردند که ايران غنيسازي را متوقف ميکند که از سوي کشور ما به طور کامل رد شد.
مديرکل امور سياسي و امنيت بينالملل وزارت امور خارجه با بيان اينکه در آن زمان در مقابل تعليق غنيسازي، امتيازات انرژي و اقتصادي و جايگاه جهاني پيشنهاد دادند، اما ما نپذيرفتيم، تبيين کرد: در آن زمان آقاي روحاني بيانيهاي صادر کردند و کشورهاي خارجي آن را يک توهين به خود دانستند.
وي با بيان اينکه در آن زمان ايران تعليق را متوقف کرد و به سمت توسعه تکنولوژي هستهاي رفت و آنها نيز به سمت تحريمهاي شوراي امنيت گام برداشتند، اظهار کرد: در آن زمان فعاليت هستهاي ايران را براي بشر خطرناک دانستند و نخستين قطعنامه را صادر کردند.
بعيدينژاد با بيان اينکه انرژي هستهاي فروشي نيست و ما صرفاً به دنبال مسائل اقتصادي نبوديم، افزود: در همان زمان هم به آمريکا اعلام کرديم که اگر حق غنيسازي ايران را نپذيرد، مذاکرهاي هم در کار نخواهد بود که در نهايت آمريکا اعلام کرد با توجه به اراده کشور ايران، غنيسازي را ميپذيريم، اما در حدود و اندازه آن مذاکره خواهيم کرد.
وي با بيان اينکه اجراي غنيسازي در ژنو به رسميت شناخته شده است، افزود: مشکلات بر سر راه لغو تحريمها بايد رفع شود و دولت در اين امر مصمم است.
مديرکل امور سياسي و امنيت بينالملل وزارت امور خارجه با بيان اينکه غنيسازي با ساير حوزههاي ديگر تفاوت دارد، تصريح کرد: در گزارش کيسينجر وزير خارجه اسبق آمريکا با شاه آمده که آمريکا براي شاه غنيسازي هستهاي را نپذيرفت و آمريکاييها در مقابل اصرار شاه براي انرژي هستهاي، فقط سرمايهگذاري در شرکتهاي اروپايي و خريدن سهم را مجاز دانستند که خريد سوخت را تضمين کند.
وي با بيان اينکه آمريکا براي کره جنوبي نيز غنيسازي هستهاي را نپذيرفت، افزود: به تازگي متوجه شدند کره جنوبي به شکل آزمايشگاه، غنيسازي را انجام ميداد که جنجال بزرگي راه افتاد و کره همه دانشمندان را برکنار کرد و آن را حرکتي خودسرانه خواند و اعلام کرد که هرگز اين اقدام را انجام نخواهد داد.
بعيدينژاد با اشاره به اينکه آمريکاييها قراردادي به نام يک، 2، 3 دارند که براي کشورهاي خواهان انرژي هستهاي ارائه ميدهند، تصريح کرد: در اين قرارداد تأکيد شده کشورها حق غنيسازي هستهاي را ندارد.
*انجام غنيسازي را ملت ايران با پايداري و مقاومت خود اخذ کرد
وي با بيان اينکه انجام غنيسازي را ملت ايران با پايداري و مقاومت خود اخذ کرد، ادامه داد: مسئله لغو تحريمها پايه دوم مذاکرات ما بوده است.
مديرکل امور سياسي و امنيت بينالملل وزارت امور خارجه با اشاره به اينکه تحريمها عليه کشور به سمتي رفت که تمام عرصه اقتصادي را در برميگرفت، خاطرنشان کرد: آنان به دنبال به صفر رساندن صادرات نفت و متوقف کردن مراودات تجاري ايران با کشورهاي ديگر بودند و زمينه آن را فراهم کردند.
وي با اشاره به اينکه دشمنان به دنبال تکرار الگوي عراق مبني بر نفت در برابر غذا بودند، افزود: بخشي از اين پولها به طور غير مستقيم از طريق خريد کالا به ايران بازگردانده شده و براي نخستين بار سيستم تحريم بانکي را ايجاد و براي ايران اعمال کردند.
بعيدينژاد با بيان اينکه ملت ايران، کشورهاي ديگر را وادار به مذاکره کرد، تصريح کرد: مقاومت مردم و پايداري همه ملت بود که منجر به نتيجه رسيد.
وي با بيان اينکه کشور ما به پشتوانه ايثارها، با اقتدار وارد مذاکره شد، ادامه داد: مأموريت ما اين بود اگر طرفين اصول ما را نپذيرفتند، از مذاکره بيرون ميآييم و به دنبال مذاکرات صوري يا رسيدن به هدف به هر قيمتي نبوديم، بلکه ما رفتيم و تمام 2.5 سال جنگيديم؛ تا آخرين روز مذاکرات نيز از نتيجه نهايي باخبر نبوديم.
مديرکل امور سياسي و امنيت بينالملل وزارت امور خارجه با اشاره به اينکه بنا بر اعلام خانم شرمن برخي از طرفين مذاکره امکان به نتيجه رسيدن را زير 10 درصد ميدانستند، اظهار کرد: به اين دليل بود که ما بر روي اصول خود که نظام تعريف کرده بود، رسيديم و در چارچوب خطوطي که نظام تعريف کرده بود، حرکت کرديم.
* فعاليت هستهاي در ايران متوقف نشده و نخواهد شد
وي با اشاره به اينکه هيچ فعاليت هستهاي در ايران متوقف نشده و نخواهد شد، خاطرنشان کرد: رآکتور تحقيقاتي اراک از افتخارات علمي ايران است و در زمان مذاکرات طرف غربي اصرار داشتند که اراک تعطيل شود؛ وقتي موفق نشدند، پيشنهاد کردند که آب سنگين به سبک تبديل شود.
بعيدينژاد با بيان اينکه ما طرحي پيشنهاد داديم که آب سنگين حفظ شود و پلوتونيوم کمتري توليد شود، تشريح کرد: بزرگترين دانشمندان را از بزرگترين لابراتوارهاي هستهاي دنيا و آمريکا جمع کردند تا به ايران ثابت کنند از نظر فني طرح پيشنهادي محال است، اما ما معتقد بوديم که ميشود.
وي با بيان اينکه اين تبادل نظر و اثبات آن دو سال طول کشيد، اظهار کرد: در روزهاي آخر، آنان اعتراف کردند طرح ايران فني و عملي است و نگرانيها را از بين ميرود.
مديرکل امور سياسي و امنيت بينالملل وزارت امور خارجه تأکيد کرد: افرادي که ديروز خواهان تعطيلي کامل توليد آب سنگين بودند، امروز مشتري توليدات ايران هستند.
وي با بيان اينکه همه تحريمها شامل تحريمهاي بانکي، نفتي و پتروشيمي لغو شده و امروز با بانکهاي دنيا مراوده داريم، افزود: اما مشکلاتي وجود دارد که بانکهاي بزرگ که جرائم سنگيني به دليل ارتباط با ايران پرداختند، احتياط بيشتري ميکنند و ما اصرار داريم که اين موانع اجرايي برطرف شوند.
بعيدينژاد با اشاره به اينکه ما روزانه در حال مذاکره هستيم و فشارها را وارد ميکنيم، تصريح کرد: سياست نظام اين است که طرف مقابل به تمام تعهدات خود عمل کند و اين طور نيست که ما همه تعهدات را اجرا کرده باشيم و طرف مقابل هر کاري از دستش بربيايد.
وي ادامه داد: ما هم ابزار بسياري در دست داريم که در صورت خلف وعده از سوي طرف ديگر مذاکره درباره برجام، ضربه سنگيني به دشمن وارد کنيم.
مديرکل امور سياسي و امنيت بينالملل وزارت امور خارجه با اشاره به اينکه اختلافات و تنشها باعث ميشود که از دستاوردهاي برجام استفاده نکنيم، خاطرنشان کرد: برجام تصميم نظام است و همه ارکان کشور در اين تصميمگيري حضور داشتند و ايراد وارد کردن به آن دردي دوا نميکند.
*برجام تفاهمنامه تجاري و اقتصادي نيست
وي با بيان اينکه برجام تفاهمنامه تجاري و اقتصادي نيست اما موانع را از جلوي پاي ما برميدارد، گفت: برجام ميتواند فرصتهايي را براي ما ايجاد کند که در راستاي تحقق سياستهاي اقتصاد مقاومتي ما را کمک خواهد کرد.
بعيدينژاد با اشاره به اينکه در سال 91 و 92، تعداد بسياري شغل از دست رفت و بيکاري به درصد بالايي رسيد، اظهار کرد: با تلاشهاي به عمل آمده در اين سالها، امروز مفتخريم آمارها نشان ميدهد شرايط در حال بهبود است.
وي با بيان اينکه در گذشته آمارسازي به اعتماد ملي لطمه وارد کرده، افزود: روند منفي گذشته در حال معکوس شدن است و صادرات نفت امروز به زمان قبل از تحريمها رسيده است.
مديرکل امور سياسي و امنيت بينالملل وزارت امور خارجه با بيان اينکه اقتصاد مقاومتي شعار نيست، تصريح کرد: اقتصاد مقاومتي يک تجربه است که ما به آن براي دستيابي به رشد اقتصادي نياز داريم.
وي با تأکيد بر اينکه همدان جزو استانهاي پيشتاز دستيابي به اهداف اقتصاد مقاومتي است، ادامه داد: عمر سه ساله دولت روحاني بيشتر در مذاکرات گذاشت، رئيس جمهور از سختگيرترين افراد در مفاد برجام بودند و تأکيد داشتند که منافع کشور و اصول ما تأمين شود.
بعيدينژاد تشريح کرد: در دوره چهار ماه که برجام اجرا شده، آثار مهمي براي کشور داشته، اما ما راضي نيستيم و بايد تلاش کنيم که امکانات افزايش، بيکاري کاهش و رکود برطرف شود.
وي با بيان اينکه امروز هيچ محدوديتي براي جذب سرمايهگذاري در کشور وجود ندارد، گفت: بخش خصوصي را بيشتر وارد سرمايهگذاري کنيم تا نشاط تأمين و موتور حرکت اقتصادي را تند کند.
مديرکل امور سياسي و امنيت بينالملل وزارت امور خارجه با اشاره به اينکه استانها و شهرهاي بزرگي چون همدان در کشور وجود دارد، اظهار کرد: توليد به تنهايي موتور حرکت همدان به حساب نميآيد، بلکه امروز موتور اقتصادي دنيا امر گردشگري است و بخشي از تبادلات مالي را صنعت گردشگري تأمين ميکند.
وي با بيان اينکه بسياري از گردشگراني که به ايران ميآيند به دنبال جذابيتهاي تاريخي اين کشور هستند، افزود: آثاري در لالجين توليد ميشود که با ارائه آن به بازارهاي بزرگ جهاني، گردشگران را روانه استان خواهد کرد.
بعيدينژاد با تأکيد بر اينکه بايد از فرصتها به خوبي استفاده کنيم، اظهار کرد: زيبنده ايران نيست که شهرها و استانهاي آن بيکار داشته باشد.
منبع:فارس